Loisto laboratorio

 

Timo Nieminen SV

14.09.2021

Jag är född i Stockholm och tillbringade min ungdom där. År 1979 utexaminerades jag som tandtekniker och efter det fick jag arbeta med fast protetik på de ledande tandlaboratorierna i Stockholm. I början av 80-talet flyttade vi med vår lilla familj till Finland på grund av ett intressant arbete. Redan 1985 grundade vi Tandteknik AB i Vasa där jag verkade som företagare i 35 år. Jag utexaminerades som specialtandtekniker litet senare, 2009.

 

Efter att jag gick med i Loisto har jag alltjämt verkat chef för enheten i Vasa. Min arbetsbeskrivning är mångsidig och jag upplever mitt arbete som ett kall. Varje dag kan jag utnyttja mitt kunnande om laboratorieprodukter som t.ex. skeletterade proteser, implantat, porslins- och CAD/CAM-arbete. Som specialtandtekniker trivs jag mycket med att träffa och hjälpa människor.

 

”Vårt arbete är viktigt på många nivåer och positiv respons uppmuntrar alltid en att gå vidare. Det är viktigt att följa med hur branschen utvecklas och att också fortlöpande utveckla sig själv. Det viktigaste är ändå nöjda patienter och känslan av att man lyckas”, sammanfattar Timo.